18.4.08

Cimex Lectularis dan Berbagai Kisah Lain

testis/testicle- The testicle (from Latin testis, meaning "witness",[1] plural testes) is the male generative gland in animals. (Wikipedia)

the word testis in latin means ''witness''.which roughly means(i think) if you want to say ''oh my god! i'm a witness!,'' in latin,it should sound something like this ''oh my god! i'm a testis!,''.sangat-sangatlah cool.haha.nasib baik bahase latin hanyalah digunakan dalam bidang ilmu dan tidak digunakan dalam komunikasi sehari-hari.kalau tak banyaklah test(is) berada di mahkamah atau di tempat-tempat yang sewaktu dengannya.come to think of it,why does the male generative gland in animals called a witness? saya pon tak faham.mungkin kerana ia ada dua biji macam mata.hence the word witness.maybe.......

tadi pegi cuci motorku yang comel.die semakin comel.dah berkilat putih bersih.yeaaa!before cuci motor tadi lepak-lepak kat bilikku sambil study kimia sintesis sampai tertido.before that lagi pegi kelas.before that lagi pergi melancong ke paris dan bertemu rod stewart dan mengusap-ngusap janggutnya.dan rod pon berkate ''asyraf,itulah kasih mok kasih pok pado anok'', pastu pastu pastuuuuu.... saya pon berkate ''ikat jangan tak ikat,ingatlah orang yang tersayang!!!'' (apelah yang aku merepek ni wahai sodara sodari).itulah aktivitiku hari ini di surabaya yang tercinta,selain berjumpa rod stewart dan pergi ke paris,semuanya benar-benar belaka.oh lagi satu pagi tadi saya cuci selimut saya yang dah dah hampir satu semester setngah tak cuci, mak aih, hitam giler air cucian dia,, macam kopi kaw-kaw punye wooo.. giler la, patutla saya gatal-gatal je keje.


lebih kurang camni la rupe moto saya,tapi ni waktu die mude,now dah tue,cucu lima,buatan 1990, 4th hand.

speaking about gatal-gatal, around the end of last month if i'm not mistaken,i experienced some 'gatal-gatal', so i told la abang sepol which is a medical student.he told me it might be caused by ticks.so he went to my room and did a check up on my anus, eh salah, my mattress, and you know what he fouuunnnddd????!!! jeng jeng jeng!!!! a bed bug! or Cimex lectularius. kurang hajar punye cimex lectularis, selambe je duduk kat tilam orang, dahla isap darah aku, penat-penat aku makan membina tubuh yang sihat, suke-suke ati die je isap, dah la tak bayar, tak mintak izin lagi.dasar haiwan tak sopan.tak hensem pulak tu.ni gambar-gambar si cimex tu,



nilah gambar-gambar makhluk yang meminum darahku itu.tapi gambar-gambar ni saya amik kat wikipedia la.kalau dah hisap darah die jadi gemok.die ni seekor parasit.nasib baik yang dekat tilam saya tu tak sempat beranak-pinak, baru sekor je, kalau tak mungkin nasib saya seperti ini,

wooo,, nasib baik.nasibku baik.parah woo tangan orang tu,merah-merah,mesti gatal gile,saya yang sekor gigit pon dah gatal cam buaya darat. wooooo..... Cimex lectularius, si penghisap darah yang kejam dan gatal.hati-hatilah... moral of the story, jaga kebersihan bilik anda. kalau taaak.. jeng jeng jeng!

one story leads to another but i still miss her.jiwang gak aku nih ek.melankolik dan sentimental tapi bukan mentally retarded.hahaha.. die datang surabaya ahad niee,, yeay! boleh jumpe! hahaha..

i think this is it ladies and gentlemen, this is where the hero dies and the birds fly, this is where the groom kisses the bride, this is where the hunter catches the prey,this is where the father says goodbye,this is the end of this post.hope we all remain happy and to those people who are now faced with sadness, may it pass by them.life is a lesson learned every moment you live it,learn or perish my friends.

in the end,love prevails.
HAIL HANA

3 comments:

nadhirah mohd shakri said...

eiii~~...geli nye ade bnde alah ni..uh2!..bhy la syg..tu la..bilek ske sepah2.beli la tilam baru...ek..ekk

nadhirah mohd shakri said...

i miss ur bike!!

wedrinkblood said...

hehehe
awk la banje sy beli tilam
tade duitla
jgn risau sy dah rajin kemas bilek dh skrg
takut cimex
hehehe
love you soyang!