20.5.08

andaikan aku seekor kambing

kambing gurun yang hensem.bagi yang tak tau rupe kambing.this is it.


andaikan aku seekor kambing.mesti best kan?.hari2 makan free.sedap je mengunyah rumput yang kaya klorofil dan selulosa itu.dan jika nak melepaskan tinja atau me'nyah' tinja merata pon takde sape dari bangseku(kambing bkn orang ye,jangan nk perasan!!) nak marah.paling pon diorang mengembek.pastu mesti aku dah tak perlu menggunakan khidmat toilet awam lagi.zaman sekarang ni ape nak jadi ntah, nak me'nyah' tinja pon kene bayar.mesti best kunyah rumput yang kaye selulosa itu.fuiyooo... meleleh air liur aku membayangkannya...... *drool* keje aku hari2 adalah makan tidur dan me'nyah' tinja. best wooo..
dan bile naluri aku mengatakan 'iya!' aku dan spesiesku akan bereproduksi! oh indahnya! sangatlah romantik menjadi pasangan kambing yang berguling2 di kandang ataupun bagi kambing2 yang bebas, berguling-guling di padang rumput hijau! indah sekaliii... macam film hindustan tapi berbahasa dan berpelakon kambing.indah sekali.indah dua dan juga berkali-kali ku katakan.

mbeeekkkkk...

jujur saja.honestly.discheiven hott(konon2 bahase jerman la untuk 'jujur saja', jadilakan bunyi die ala2 jerman,tapi jangan la dipraktikkan dalam urusan rasmi ye,) it's been so quite not so long ago but it is long considering the amount of time in the interval between the last time since saya menulis post untuk blog yang hipnotis ini.so saya pon ketandusan idea nak buat post.tapi rasanya dah lama jugak saya ingin menjadi kambing.so perenggan di atas ditujukan buat diri kecilku di dalam hati yang selama ini ingin mejadi kambing.semoga beliau tidak mengembek lagi.

sudah2.jadi normal balik.pap pap pap....

dah normal dah.ni ha dah lame dah tak tulis blog nih.haduh banyak dah insiden2 menarik yang berlaku tapi tak sempat di abadikan dalam blog ini.my last post was on the eve of my kimia sintesis exam yang saya demam tu, sekarang nih, exam dah pon abes, result nye pon dah keluar.seperti biase orang genius yang perasan die idiot seperti saya(perasan gile! urgh! jangan muntah ye!) berjaya mendapat hasil yang memberangsangkan sehingga saya semakin terangsang untuk terus belajar lebih gigih lagi(lebih gigih sebab result terok sebenarnye, haha,).yah yah yah! tengah semangat nih! ayoh! ayoh! pap pap pap! tidoo!

ok dah bangun.(pemende la yang aku merepek ni, malu kalau abah aku tau aku wat blog camni, haha,tapi aku tahu di hati kecilnya die tetap bangge, haha..).ni ha cik bedah gini ceritanya... aritu arina and kawan buatla sambutan for nadhirah's (windu awak =p) birthday.nak dijadikan cerita, saya pon dijemputla kan untuk membantu persiapan.saya dan mael diminta untuk menyalakan api for bbq ayam.atas desakan ekonomi indonesia yang mengalami sekatan minyak tanah (it is so hard to find minyak tanah in indonesia nowadays, surabaya especially,) saya dan mael pon mngambil keputusan untuk menyalakan arang pakai petrol instead of minyak tanah.gile genius tak? we are gifted future pharmacists kene la genius betul tak?.hahaha.. bangge sebentar. ok ok ok ok,, kitorang pegi la bawak peralatan ke loteng or in english the attic of arina n frens's home,(area umah arina umahnye rapat2 so takde yard), kipas, ayam, bbq dan lain.tak dilupakan the villain, the killing machine, the destroyer! PETROL juga dibawa naik.... mule2 nak nyala tu titis2 kan la sikit, tapi disebakan sifat kimia petrol yang mudah menguap tapi highly flammable, arang pon tak jadi2 nak nyala. saya dan mael hilang sabar. mael teros menuang petrol tu. api yang kecil langsung membesar dengan sihat dan kuat kuat dan langsung menerkam botol kaca yang masih penuh berisi petrol.akibat kepanasan dan keterkejutan yang melampau mael dengan tidak sengaja melepaskan botol kaca yang berisi petrol jatuh dan petrol pon mengalir dengan cepat.sang api bertambah gagah dan membesar.kami yang disitu menjadi bagai ibu ayam kehilangan anak dan ibu gajah kehilangan tanduknya.menjerit tak tentu hala sambil tangan mencapai harta benda yang mampu diselamat ka.tapi nasib baik arina pantas membawa air sebaldi untuk memadamkan api.dan api yang tadinya besar tewas.fuh nasib baik... selapas insiden tu, lutut saya cam dah takde. lemah gile. nak berdiri pon susah. haduii... nasib baik tak terbakar rumah orang...

ayam yang supposedly was going to be bbq'ed was fried instead.all hopes for the bbq was gone after the aftermath.all that was left was the corn that was supposed to be bbq'ed.but i still wanted to light the fire.to instil the flames of bbq'ing.so percubaan membuat arang pon dilakukan tapi di lokasi yang berbeza, dkt dpn umah arina, walaupun kecil tapi selamat.kali ini bahan bakarnya adalah spiritus(cecair berwarna ungu yang flammable,biasa digunakan di lab,).bagai nak rak kasut dan buku saya dan mael dan arina dan semuanya berusaha menyalakan api but to no avail.pastu tetibe makcik depan rumah kate, lebih kurang camni la,, '' kenapa tak pakai minyak tanah adik2 oi?'' '' tak jumpela minyak tanah,cik..(padahal mmg x carik pon,, hahaha,,)'' ''tu hah kat kedai depan tu ade jual minyak tanah.. ''... so kitorang pon belila minyak tanah.api pon menyala.jagung pon dibakar.perot pon kenyang hati pon senang.akhir kata cet btol la si minyak tanah tu.nyusahkan orang je.sumpah jadi minyak angin baru tau.cet cet cet cet cet.....!

(sian nad (windu awak =p) time party tu kene simbah dengan budak2 ni pakai air busuk, busuk gileeeee... ketiak kambing tak pakai deodoran pon tak sebusuk air tu saya rase.nak muntah.ewwww... but she looked happy.im happy for her.happy birthday dear nadhirah
(windu awak =p).grow up big and strong and smart and healthy always! yeay!!)

btw. saya telah ditag oleh nadhirah.nanti la kapan saya rajin saya jawb soklan tag tu.sapela yang cipta mainan tag2 ni.nyusah kan orang btol.cubela main bola ke.futsal ke.tak pon carom.bestla sket.tapi disebabkan saya ni orangnye sporting lagi macho dan bergaya maskulin, saya pon main je la.tapi nanti bukan sekarang... nanti tau.. tunggu ye wak.. nanti saya datang.. tunggu tau.. bawah tiang lampu.. a'a.. lampu kuningla.. tapi biru pon tak pe... pink?.. pink pon bole... a'a.. dah la penat taip.. kuning?..kan tadi dah ckp kuning,pekak ke?... biru.. peninglaa... karate kang... .... ... .. .. (fade.)

in the end,love prevails.
HAIL HANA!

2 comments:

nadhirah mohd shakri said...

mmuah!awak kambing...busuk cam kambing...amboi2..klaka nye blog die..hehe..yang,thanx 4 da party...u rock my world..auww~

freNNy said...

hehehe....acap mmg kambeng pn since dl..simpan janggut acap!!