21.8.08

MAHASISWA MALAYSIA DIPANCUNG TEMAN SENDIRI **some parts of this post contain violence and gore, read with your own risk.

SURABAYA, 19 OGOS - sari berita terkini.seorang mahasiswa malaysia yang macho dan karismatik dijumpai tidak berhelmet kerana helmetnya dipancung teman sendiri. hehehe, joking2. mesti dah cuak kan bace title post ni, hahaha. kene tipu! korang kene tipu! wohooooo!!!! hehehe. sebenarnya, aku adela satu mende nak cite ni. pasal kebodohan diriku jugak. huhu,

camni cite die,(pendek je cite ni, tak panjang pon, gerenti tak penat bace,huhu)
ok, camni2,

satu hari tu (19 Ogos 2008), aku pegi la umah si ismail dan rakan2 untuk study for tomorrow's (20 Ogos 2008) paper, mikrobiologi n parasitologi.so nak dijadikan cerita, sesampainye dirumah ismail, diriku disambut hangat (cheh! perasan tol) oleh suara merdu bak penyanyi hindustan milik thilagamalar a.k.a thila. aku pon heran la kenape die semangat sangat panggil2 aku. rupe2nye aku baru teringat yang die nak mintak tolong aku setting balik MP3 player Sony die, sbb dulu pon aku ade model yg mcm die punye. Oh, karena itu la die begitu hangat menyambut diriku ini. ingatkan die kagum dengan kemachoan aku yang berlipat ganda sejak kebelakangan ini.tibeh je.haha, ok ok ok, so lebih kurang camni la dialog nye,

Asyraf : eh thila watpe kat sini?
Thila : oh wat proposal PBL. acap, ni ha mp3 player nye, tlg ek. (menghulurkan mp3 tersebut)
Asyraf: oh terima kasih. (amik mp3 dengan macho nye, dengan pantas tanpa bertanya ape2 disebabkan kekonfidenan yang melampau, aku langsung memformat mp3 itu.)
Thila : (muke terkejut macam baru lepas kene sepak 70kali tanpa warning dari sebarang arah pon), acap, u format ke?
Asyraf: (masih belum menyedari ape yang telah dilakukan oleh dirinya) kenapa thila? ni dah ok ni, boleh main lagu nanti,
Thila : ......................
Asyraf: (dalam hati,''pesal minah ni?, tadi suruh aku repair, dah repair bkn nye heppi, malah kok diam je,'') kenape ni thila?
Thila : (terus menghala ke sofa, duduk terdiam) ........
Asyraf: (baru menyedari kerosakan yang telah dilakukan) oh my god!!!! proposal you ke dalam td? oh noooooo! i killed my brotherrr!(saje2 tambah, bg dramatik sket,hehe)

so dalam satu detik, usaha thila selama berminggu2 pon lenyap kerana kegopohan aku.hahaha.fyi thila langsung takde wat back-up copy utk kerja die tu, appa daaa.nasib baik before tu amir ade tolong edit die punye proposal tu dalam laptop die n amir sempat save.nasib baik btol.kalau tak mesti besoknye kua berita kat Jawa Pos ''MAHASISWA MALAYSIA DIPANCUNG TEMAN SENDIRI''. haha.

pastu aku pon minta maaf la thila.aku cakap kat die, if u need anything, call je.aku sanggup jadi hamba ko lima bulan berturut2.huhu.rase bersalah gile aku time tu.hahaha.haih.nasib baik btol.

moral: jangan terlalu menggelabah kalau ingin menformat sesuatu, tanye dulu sebelum beraksi.haha.'n buat lah back-up copy for all your important stuffs, siape tau bile2 je bende mcm
ni boleh terjadi,huhu, klaka2.

ok adios amigos terabos.

in the end,love prevails.
HAIL HANA

7 comments:

nadhirah mohd shakri said...

hahahahahahhahha...lawak gler!!!!!!!!!!!!


budus la nad caye igtkn ade org kne pancung!

huhu..awk mmg,konfiden je lebey!~

muah!miss ya!ecop jpe..

slamat menjadi hamba thila! =p

-i love u n thila-

nadhirah mohd shakri said...

oh my god!!!! proposal you ke dalam td? oh noooooo! i killed my brotherrr!

-->part ni mmg xtahan gler.haha

freNNy said...

ahahhahaa....


mlm tuh fren lalu dpn umah ame... den lepak umah zu.. mirul dtg..cite2 psl hal nih.. gileee laa....

what if ame xbackup??? what if thila has to RETYPE whole proposal back??? lalalalal...cnt imagine.. i'll help thila to pancung acap!! ahahahahaha...bkn berminggu2 bwt proposal... BERBULAN2...starting from MAY..

wedrinkblood said...

hehehe, tula, nasib baik lah, kahkah

nadhirah mohd shakri said...

haha..nad pon nk join pancung la =p

mirain said...

amar pon boleh tolong skalik,hik*!~

nadhirah mohd shakri said...

sesi memancung acap bermulaaa~

kiddim