13.9.08

berlakunya tahi (shit happens)


shit happens. at shitty times. list of some shitty things that have happened to me.

1. 1st day of ospek '08(newbies orientation) - im alone in the middle of nowhere in surabaya at 3 in the morning and im out of gas.after quite a long search,managed to find a petrol station.tried to open the seat of my super cool macam nak roboh 18 year old honda motorcycle to access the gas tank.tak boleh bukak.sebab die punye locking mechanism dah jammed.tak boleh isi minyak.how to go home? nak tak nak knela bertukang kejap sorang2 kat stesen minyak tu. haih. ''mas, ada obeng (screwdriver) gak?'' so i asked the worker. after about one and a half hour of mencungkil dan merosakkan motor sendiri, i managed to get access to the gas tank by detaching the seat of my bike.nasib baik ada obeng.kalau tak berkhemah la aku kat stesen minyak malam tu.haih.

2. 2nd day of ospek (mmg malang betul nasib aku hujung minggu tu, entahla labuu..) the next day after the stesen minyak incident, i went to ospek again.sebab tak tau nak wat ape kat bilik.i decided to go by angkot(a form of public transport here in indonesia, a modified minivan) sebab aku merajuk with my bike, tak nak bawak die lagi.hahaha, and of course because i can't precisely remember the road to get to the venue (one of my many flaws, aku susah nak ingat jalan.haih.).so aku pon tahan la sebijik angkot wk, (pahadal sebelum tu dah berapa kali nad cakap naik angkot w, amendela aku nih.) tanye kat si drebar angkot tu, ''mas, ini bisa ke gwk(nama landmark nak ke venue ospek) gak?'' he said ''yahuuuuuuu!!!''( actually he just said ''yes'', takde kejer drebar angkut nak jerit2). dalam angkut tu dah la mcam sardin.di sela2 kesardinan itu aku menoleh ke luar jendela. lain macam je jalan die. aku sesat. konfem. tapi tadi si drebar tu cakap pegi gwk. ataupun die pekak, die ingat aku tanye die ''mas ini angkut wk?'', tu la pasal die cakap ye. haih. aku terus berhenti setelah hampir sejam jadi sardin.punye la lame aku nak sedar aku sesat. last2 pegi naik teksi je. kambing betul.

3. aku penah bakar rumah aku waktu aku kecik2 dulu.haha.

4. pecahkan skrin laptop oki.dengan tidak sengaja ok. tersenggol sikit je. skrin langsung pecah dgn ekstrim. sangat shit. kene ganti laptop baru. punah harapan nak beli hp baru.huhu,

5. this one time, waktu aku tgh nak parking kat tempat parking kampus, aku terpress minyak motor yang dalam position 1st gear. terlanggar motor kat depan aku, motor die masuk longkang besar. bahagian depan jela. nasib baik bukan the whole freaking bike. kalau tak karam la moto tu di dasar longkang.haha. n nasib baik takde kerosakan di motor tersebut, cume mudguard die pecah sket yang menurut sang pemilik motor mmg dah sedia pecah. im so goddamn lucky.haha.

6. on a bus, kl-bp journey - tiket banyak dah habis.sbb beli on the spot before balik.so i had to go on this crappy bus. just a few people on board.nak dijadikan kisah adela sorang pakcik tue pembohong ni.tgh sedap2 aku melayan blues sorang2. tibe2 die duduk kat seat seberang aku. borak2. he seemed kinda nice at first. and interesting. sebab die nampak macam slekeh a.k.a mcm traveler yg wise, haha. and i liked his shoes. the kind of shoes that you won't find in malls. a pair of leather boots. ragged and dirty. haha. tibeh je. okla mule2 die borak2 la. antara yang aku paling ingat die cakap kalau aku tinggal kat asrama mesti aku jadik mangse orang2 gay. aku gelak2 jela. padahal dalam hati dah menyumpah2 dah pakcik tu. ok2. nak dijadikan cerita. die tetiba puji2 jam tgn aku. (jam swatch murah je, tapi time tu bagi aku yang masih muda belia, rm250 tu mahal ok,) die suruh aku bukak. die nak usha. aku mule2 tak nak bagi la. tapi die dok merayu2. aku pon termakan pujukannya dan jatuh ke rangkulannya.haha. ok2, pastu aku pon bagila die tgk. die cakap jam tu gempak la, berat la, ori la, ape kejadah lagi ntah. aku pon ye kan je la. die tanye harga, aku cakap org bg. pastu die bg jam tu balik kat aku. dan meninggalkan aku.kejap je la.tak lama kemudian die dtg balik.die mintak lagi jam aku.aku pon bagi(buduh btol la,huhu) ckp die nak pinjam jam aku.aku ckp tak nak la.pastu tibe2 die bg aku cincin emas, suruh bagi kat mak. aku ckp taknak la. die ckp die nak tukar cincin tu dgn jam aku. die kate die nak pinjam jam tu kejap je. cincin tu sbg cagaran. die ckp kalau aku nak balik jam aku, dtg je stesen bas petang2, die ade. die pinjam kejap je jam tu. aku pon termakan pujukan die. after a week aku pon pegi la cari die kat stesen bas. tak jmpe. a few weeks after that.cari lagi die.no sign of him. aku pon malas dah nak layan die, aku pon jual la cincin tu kat kedai emas. dapat rm150 je. haih.


**tu jelah antara kisah menarik hidupku ini.haha.moral of the story berhati2lah dan selalu lah berfikir sebelum bertindak.jangan jadi macam diriku ini yang sangat hanky panky dory tergopoh tergapah terpapah papah. haha,

mbekkkkkkkk mbeekkkk mbekkk kambingku bernyanyi~ (dengan irama lagu kereta kecilku)

oh btw ade bad news, ari tu aku pegi kedai gitar, dengan harapan untuk mentry si merah gitar epiphone impian ku, (thanks to miss hird krn memberi saran hari itu,hehe) , tapi ternyata gitar tersebut, mengalami kerosakan. neck pick-up die tak berfungsi. aku kecewa.haha. so aku pon skrg dah bertukar target gitar nak beli. gitar murah je. it's either squire of cort. i think im goin for cort. sbb die lagi murah but the quality is better, according to the mas at the shop. huhu.

all in all, all is good. enjoy life. fasting makes things go faster.

in the end , love prevails.
HAIL HANA

5 comments:

D.i.e.y.L.a said...

haha~
kelakau gile.
sengal.
yang bab motor tu kelaka nak mampos.
haish. macam mana boleh jadi camtu.
rase nak pecah perot tahan gelak.
(takot orang cakap aku gile lak gelak sorang2. hehe)

yang ko sengal sangat p bagi pakcik tu jam hang ape hal.
aish.
selamat die bagi cincin emas betol.
kalau yang tipu.
yang harga 10 ingget macam mana?
hahaha~
padan muke lah jawabnya.
=P

nadhirah mohd shakri said...

hahahaha..tu la psal..ntah pape pg pcaye kt org yg x knal..

ha!yg geram nye psal angkut tu..eii..org dh ckp awal2,angkot W...W ok..W W W!!
bkn WK...eish..ske wat org wcau..

k la...jgn jd malang lg..huhu..luf yach

freNNy said...

cite psl motor tuh..acap dh told me bfr kt ospek..moto kuno tuh berjasa byk perghh!! i lost my bicycle! sdy

acap..
laen kali jgn frenly sgt.. kn dh kene tipo..lgpn i love swatch.. mahalla 250rm tu...

tc nyerk..muahs

nadhirah mohd shakri said...

hehe..tu la psal..mahal la 250.yg tak tahan nye,sempat lg ckp org bg..tipOo~

psal laptop oki tu mmg sgt2 la sh*t.seb bek abah awk x mrh..klau ayah sy,mau die potong allowance bulanan sy!haha

香草泡芙Landy said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社